Selamat datang ke blog ini, ianya tentang cinta, kesedihan, tips mengenai cinta, keluarga, dan ianya tentang kita! Tinggalkan komen anda di setiap entri dengan pertanyaan. Terima kasih.

Cinta bagi lelaki dari setiap Individu

Ini adalah dua soalan yang orang kata agak sukar juga nak jawab. Jadi, terdapat banyak pandangan dari setiap orang. Terpulanglah pada korang samada setuju atau tidak. Boleh teruskan membaca entri ini.



soalan 1: Adakah lelaki sukar untuk meluahkan rasa cinta?

soalan 2: Kenapa lelaki sukar untuk meluahkan rasa cinta? Faktor?

Tekan link ini untuk mengetahui beberapa pendapat mereka.



Respon 1
terlalu mahal utk dijaja
takkan la sesenang nak btau kat sebarang awek .. ya aku cinta kat kamu. pastu break off. then jumpe awek lain. ya aku cinta padamu. adeh la. naya. murah sgt jadinye.

Respon 2
owh cinta... makin dipendam makin sakit dirasa... ingin diluahkan rasa malu pon ada... rasa ego pon ada... kekadang terasa ingin saja luahkan terus tapi takut silap langkah...


Respon 3
cinta tu mcm tahan berak kat tgh org ramai...nak lepas pun susah,tak lepas pun susah..akakaka

Respon 4
1. ntah x tau....me tgk keadaan & masa yg sesuai.klu yg sukar tu mean
maknanya dia pandang cinta ni sesuatu yg siyes bkn KESERONAKKAN
tp TANGGUNGJAWAB.

2. sbb pe...?maybe sbb dia x nk pompuan tu b'harap kot.maybe pernah
kene&d'permain cinta sblm ni so next time kene berhati²...lgpun jodoh
d'tgn Tuhan.slalunya yg jenis camni jenis yg pk masa depan diri dia
sendiri & pasangannya...hahaha...ye kot...ni pendapat
aku ler d'bln puasa....


Respon 5
soalan 1:
yup..coz cinta tu komitmen.xmudah dilafazkn pd sebarangan org..
ianya utk spesel moment on a spesel occasion in spesel places

soalan 2:
blom bersedia lg..(takut komitmen)
awek perangai ntah ape ntah..
blom mase utk melafazkn nye..(mahal wooo)
dan byk lg arr..


Respon 6
x kisah pon brape byk bercinta..yg penting ko pandai jg cinta dn perhubungan ko dlm bercinta

renung2 kn ayat2 nih..

"Percaya atau tidak, anda memerlukan seminit untuk tertarik kepada
seseorang, sejam untuk menyukai seseorang, sehari untuk mencintai
seseorang tetapi mengambil masa seumur hidup untuk melupakan
seseorang yang anda cintai.
Mungkin Tuhan sengaja menemukan kita dengan seseorang yang tidak
sepadan sebelum kita ditemukan dengan orang yang sehati sejiwa.
Justeru, apabila kita bertemu dengan orang yang tepat, kita akan
mengetahui betapa berharganya anugerah itu.
Cinta Very Happy "


Respon 7
soalan 1:
ye...pasal lelaki akan berpikiran panjang dalam memilih perempuan yg sesuai dgnnye....tapi zaman sekarang perempuan selalunye berpikiran pendek pasal memilih lelaki...baru kenal 2,3 hari dlm chat ke aper ke dan nampak kacak je dah berani ikut kalau diajak keluar pas 2 kene rogol...kadang2 mat bangla jual karpet pn die sapu....nie yg aku pelik sikit kenape ntah le....

soalan 2:
pasal takut tersalah pilih kadang2 muke je lawa tapi perangai leh tahan buruknye kalau sendawa tu satu pejabat dengar......ha...ha..ha...

Respon 8
1.Mmg sukar sbb laki lebeh suka memendam dari memberitahu..ingatlah word "I love U" just utk yg TERSAYANG sahaja...bukan utk pompuan2 yg baru dikenali

2.- Keadaan AWEKS tersebut...
- Masa dan Keadaan utk meluahkan rasa cinta


So, ape pula pandangan korang? Komen saja. Yeahh


18 comments:

ahyed September 10, 2009 at 8:27 PM  

memang susah lah kan. lagi2 bagi yang dah susah nak percaya kat seseorang (kat gadis lah) itu atau pun tidak lagi bersedia untuk memikirkan tentang cinta lagi, oyeah..

encik admin,  September 10, 2009 at 9:00 PM  

yeah yeah, btul
bukan sume laki ni senang-senang nak cakap i lap u kat pompuan. hahaha

anna belle,  September 15, 2009 at 3:00 PM  

yup ! ade tuuh laki tuh suke kat gurl tu tp susah gila a nk ckp i love u. smp bebuih mulut pmpuan tuu ckp i love you yg laki tu masih blurr agy, but at the end laki tu ckp jugak i love you. so sweet kalau mcm tuu tp syg kalau lelaki tuh xnk pertahankan gurl yg dia betul2 cinta tuh tp entahlah dunia skrg byk sgt yg hipokrit, x cinta kata cinta tp kalau cinta xnk plak kata hahahahahaha tu yg pelik. btw nice blog encik admin. congrates ! i used to read every time i got free

shira,  September 15, 2009 at 3:02 PM  

laki ni en, ade yg dia sebenarnya suka tp xnk dptkan? ada jugak kan? the girl pun exactly suka kat dia, laki pun suke tp xnk bersatu. apa sebenarnya mslh yg cm ni boleh jadi gak. benar2 x paham ohh. apa yg jadi pemisah antara mereka sebenarnya? hmmmm.

nur cahaya,  September 15, 2009 at 3:05 PM  

encik admin, i wnt to ask u. adakah mungkin seseorang lelaki itu tidak akan menerima cinta seseorang perempuan yg jugak dicintainya sekiranya perempuan itu mempunyai kehidupan dan salasilah keluarga yg lebih bagus daripada dirinya (lelaki). ini kerana saya nk tanya. cthnya kalau perempuan itu lagi bijak pandai dan kaya daripada lelaki itu adakah ianya penghalang bg mereka utk bersama? mcm x tp mcm yea. i dont understand this so much

encik admin,  September 15, 2009 at 3:47 PM  

Anna Belle ; Yah, kadang-kadang masing2 rase segan dan malu. Ade juga yang x berkeyakinan diri sebab takut cinta diorang kena reject. Mane tau guy tu suke dat girl, then dat girl reject plak. Tu yang dorang takut, sebaliknye juga pade girl. K. Thanks always visit me k.


Shira ; Kekadang cinta x semestinye memiliki, mungkin dat guy suke girl tuh, girl tu pun ske dat guy. Tapi mayb sebab tertentu, cnthnye, girl tu x-GF mmbr guy tu. So, cam ras elain la couple dgn x-GF mmbr. Ni just cnth, tp ade juga orang yang x kisah couple dgn x-GF mmbr. K


Nur Cahaya ; OK, masalah macam ni sering berlaku sekarang. Lelaki zaman sekarang ade bermacam jenis, ade yang boleh terima girl yang lebih dari die dan ade yang x, macam u ckp la.
Jika girl yang dorang minat kaya dan pandai dari mereka, mereka akan rase rendah diri dan selalu berfikir la, "die ni dah la kaye, kompem high maintenance, aku ape pun xde, camne ni?" haaa.

Sebab tu la, lain la if u cakap, u tak kisah die tu ape pun. Miskin ke, ape ke, jnji die syg u. U bagi die mase untuk berfikir. Bagi die sebab kenapa die x perlu rase ade penghalang untuk cinta die. OK

anya,  October 3, 2009 at 6:43 PM  

en admin, sy ada masalah. kenapa lelaki yg sy suka xpenah bg kata putus? we know each other for 1 year. but up until now, he never said anything utk jd lebih serious. ye, die mmg caring, tp sampai skrg sy msih tetanya2 adakah die sukakn sy. mcm mana nk tahu yg dia pun sukakn sy. bkn sy seorg bertepuk sblh tgn.

encik admin,  October 3, 2009 at 10:45 PM  

anya ; actually mngkin die blum bersedia lagi nak bersame dgn u. mungkin dia takut bile korang mule couple, die akan lukakan u. mungkin juge die lebih selesa dgn u dlm keadaan kawan. klau dah mcm ni, cube try confess pade dia. ckp yg u suka pada die. tak slh if girl mulekan dlu. OK:)

atau die sndiri pun berfikiran mcm u? haha . good luck

Rihanna,  October 9, 2009 at 4:42 PM  

kalau dh suke sama suke tp ade jugak penghalang. dh beratus kali each other ckp i love you semua tp still xde ape2 relationship. kalau benar perempuan 2 suke kat laki tu tp laki 2 sukar untuk mengadakan ape2 ikatan sedangkan lelaki tu jugak sukakan perempuan itu. untuk ada sebarang hubungan perlukah perempuan 2 smpai meminta couple? waahhhh

encik admin,  October 9, 2009 at 5:04 PM  

rihanna ; masalah korang due ni masing2 xnk confess to each other. xnk minta couple. haha. bile nak couple, due2 kena setuju supaya xde mslh in the future. ok. jadi berbincanglah sebaik mungkin ;)

Anonymous,  October 23, 2009 at 11:38 AM  

hmmm....same with my problem...
ada bf tp mcm xder bf...tak pernah sa I luV u...

nisa,  October 24, 2009 at 4:21 PM  

salam sume...sy nk tnya skit..saya ada kawan baik lelaki masa di skolah asrama dlu..dari dlu lagi dia slalu usik2 saya, bagitaw yg dia nak kawin dgn saya, dan kami pun slalu stdy same2..dlu dia pernah bagitaw saya yg dia nak kapel ngn saya..tapi saya tolak sebab atas alasan ktorg masih study..saya srh dia focuskan study dlu, sbb perjalanan kami masih jauh..dan dia terima keputusan saya tu..alhamdulillah, kami berdua dpt result yg cemerlang msa SPM..lps tu kami bawak haluan masing2..dia skg ni tgh stdy dlm bidang kejuruteraan dan saya pulak dlm bidang perubatan..tapi kami still keepin' touch..tanya khabar masing2..dan mostly dia yang bertanyakan dlu..

2 hari lps, sekali lagi dia meluahkan perasaan dia pada saya..ketika tu kami tgh ym..dalam ayat dia, dia seolah-olah berharap sgt agar saya menerimanya..actually, saya sangat gembira sbb saya pun sayangkan dia jgk tapi.....masalahnya sekarang ni, saya malu dan segan nk bagitaw dia..sebab sblm ni sy blum pernah bercinta..dan saya nak tanya pendapat semua, adakah dia btol2 ikhlas dgn sy??ape yg harus sy lakukan???

encik admin,  October 26, 2009 at 3:27 AM  

nisa ; im sorry but i need u to email me ur probs. i cant reply u here. thnks

Anonymous,  October 27, 2009 at 11:38 AM  

ERMM.. MY PROB SAME WITH ANNA... TP 2 DULU.. AKU KNAL DIA SETAHUN.. DLM MASE SETAHUN 2 DIA X PERNAH CKAP"I LOVE U" KAT AKU..NK CNTACT AKU PUN SSAH.. AKU X THU LA DIA BZ NGAN KEJE KE APE... DLM MSE 2 GAK, AKU ADE KWAN NGAN BOY LAIN, LAST2 BOY 2 DLU CKP "I LOVE U" KT AKU.. N THEN KITEORAG COUPLE LA.. TP LPAS KITAORAG COUPLE 2, BAWULAH DIA SEDAR YG DIA X PERNAH AMEK BERAT PSAL AKU N DIA MNYESAL LAYAN AKU MCM 2.. DAN PERKARA YG PALING DIA SESAL SEKALI IALAH X DPAT MELUAHKAN "I LOVE U" KT AKU COZ DIA CKP DIA SEGAN..SO, MORAL THIS STORY, JGNLAH PERSIAKAN ORG YG KITE SYG SLPAS KITA DH DAPATKNNYA...6TI DH MELEPAS BWU NK MNYESAL.. MASA X LEH DIUNDUR LG..

encik admin,  October 27, 2009 at 1:38 PM  

ahah, yeah. jgn jadi org yg lmbt. same gak rules die, sape cepat die dpt. ahaha

Fyra Farisya January 5, 2016 at 8:42 PM  

mcm situasi sy pulak kteorg dah kenal 4 bulan,and dia kdg2 lyn sy mcm dia suka sbb selalu caring about my studies and one day tetiba terjatuh syg and suka kat dia..dulu kteorg selalu contact each other msg hari2 kongsi every cerita..but someday tu benda start jd awkward bila sy confess ckp suka kat dia,dia suruh sy buang perasaan tu sbb dia taknak terikat dgn sesiapa.Takut ada komitmen katanya,pdhal dia dah 25 tahun kot tahun ni,dah ada kerjaya bagai and the worst part is he never ask me out.kteorg dlm friendzone je skrg ni but i love him :'(

Fyra Farisya January 5, 2016 at 8:47 PM  

mcm situasi sy pulak kteorg dah kenal 4 bulan,and dia kdg2 lyn sy mcm dia suka sbb selalu caring about my studies and one day tetiba terjatuh syg and suka kat dia..dulu kteorg selalu contact each other msg hari2 kongsi every cerita..but someday tu benda start jd awkward bila sy confess ckp suka kat dia,dia suruh sy buang perasaan tu sbb dia taknak terikat dgn sesiapa.Takut ada komitmen katanya,pdhal dia dah 25 tahun kot tahun ni,dah ada kerjaya bagai and the worst part is he never ask me out.kteorg dlm friendzone je skrg ni but i love him :'(

Unknown May 7, 2016 at 7:09 PM  

encik admin nak tnya ni...ada la sorang laki classmate sama dgn ai..gaya dia mcm suka dekat ai,slalu pndang ai n pndngan dia tu lain..mcm yg dia suka ai...tp msalahnya bila ai tnya kwn dia, kwn dia ckap dia xska ai pon...tp srsly cara dia layan ai mmg mcm dia suka ai..adakah dia xnk luahkan prasaan or dia ska ai dlm diam? please admin bg pnjelasan..

Post a Comment


Setiap entri yang ditulis adalah dibawah pengiktirafan Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.