Selamat datang ke blog ini, ianya tentang cinta, kesedihan, tips mengenai cinta, keluarga, dan ianya tentang kita! Tinggalkan komen anda di setiap entri dengan pertanyaan. Terima kasih.

Tips Untuk Wanita : Rahsia Lelaki

Seorang lelaki tidak sama dengan seorang wanita. Lelaki juga tidak akan menjadi wanita, dan begitulah sebaliknya. Ramai wanita menganggap lelaki sukar difahami, begitu jugalah pendapat lelaki. Berikut dinyatakan bebarapa sifat lelaki secara umum agar anda mudah memahami mereka:



-Hidup lelaki lebih mudah
-Bahasa lelaki adalah berlainan
-Lelaki suka membisu
-Lelaki tidak kompleks
-Jangan paksa lelaki

-Lelaki berahsia dengan lelaki lain
-Lelaki pentingkan kejujuran
-Lelaki Perlu Keselesaan Perasaan
-Lelaki tidak suka dikritik
-Lelaki juga mahukan sokongan
-Lelaki dan ego
-Lelaki mesra tanpa beremosi

Ini adalah antara ciri-ciri lelaki yang kebanyakan wanita tidak tahu. Jika anda rasa tidak faham, boleh komen dan saya akan jawab pertanyaan anda, ok.

16 comments:

Anonymous,  September 10, 2009 at 2:28 PM  

hi arif..blog u memang interesting. i have so much fun while reading.. hmm. just wnt to ask knape lelaki 2 susah nk trime ex teman wnita die yg hanya nk jadik kwn je lps break.. yg perempuan 2 stil nk brkwn tp yg lelaki ni seoalah olah nk membenci trus pmpuan ni... its like xbleh trime pasal yg dorang ni dh break.. any idea?

encik admin,  September 10, 2009 at 7:53 PM  

yeah, itu bergantung pada prinsip lelaki juga. Ade sesetengah lelaki yang boleh menerima exGF sebagai kawan dan ade juga yang tidak.

Lelaki ni kadang-kadang cube tanamkan perasaan nak jauhkan diri dari wanita yang diorang pernah bersama. Sebab diorang nak lupekan terus, bukan nak membenci. Laki macam ni takut kalau-kalau diorang akan bersama semula dan dia akn melukakan hati exGF mereka.

Mungkin juga atas sebab-sebab tertentu like his exGF ade lelaki lain mase diorang break. So, laki tu macam benci la.

Based on my experience, i tgk kwn2 i ade yang berkawan dgn exGF dorang, n i pun same juga. Thnks asking me.

tDs-IS September 30, 2009 at 12:19 PM  

ok this question is common..lelaki biase mahu lupekan terus ex-gf die..so maybe die akan bakar semue surat+gamba ex-gf die then trus takkan jawap call/sms ex-gf sbb die takmahu fall in love again with ex-gf dan mahukan some1 else dlm hidup die but not his ex-gf... hehe

encik admin,  September 30, 2009 at 1:04 PM  

tDs-IS ; yes, mmg kbykan lelaki mcm tu sbb ada yang x suke jilat ludah sendri. tula sbbnye ;)

Anonymous,  October 1, 2009 at 1:48 PM  

lelaki mahukan kejujuran, tp kebanyakan lelaki susah nak jujur.
kenape ye?

encik admin,  October 1, 2009 at 2:49 PM  

anonymous ; tulah yang paling susah nak terangkan. kadang2 lelaki menipu bersebab. supaya hubungan tak jadi keruh. tp lelaki yang mahukan kejujuran selalunya lelaki yang rase die pernah menipu anda. sebab itulah die takutkan bayang-bayang sendiri. die rase, kalu die pernah buat macam tu, mungkin gf die pun akan buat.

andraputri October 1, 2009 at 3:59 PM  

ada laki mahukan kejujuran tp adakala tak jujur...
perempuan juga begitu...
semua nk yg terbaik utk diri msg2..

pepn ni semua terpulang pd individu..btl tak encik admin??
no one is perfect.

encik admin,  October 1, 2009 at 4:09 PM  

andraputri ; yah semua terpulang pada diri anda juga. ;) betul ckp andra, cheers

encik admin,  October 1, 2009 at 4:11 PM  

andraputri ; yah semua terpulang pada diri anda juga. ;) betul ckp andra, cheers

encik admin,  October 1, 2009 at 4:11 PM  

andraputri ; yah semua terpulang pada diri anda juga. ;) betul ckp andra, cheers

encik admin,  October 1, 2009 at 4:12 PM  

andraputri ; yah semua terpulang pada diri anda juga. ;) betul ckp andra, cheers

nuyoi October 9, 2009 at 3:14 PM  

nape ek lelaki ni bile pompuan tu wat salah sikit, kecik punye hal punye laa hangin satu badan .marah tak tentu pasal.padehal bende tu bley setel elok2. tp bile dorang ni wat salah bile pmpuan petikaikan buat macam tak besalah jer

encik admin,  October 9, 2009 at 5:01 PM  

nurul ; actually bukan semua laki camtu, ade sesetgh je. sbb diorang takutkan byg2 sendiri. diorag rase diorang pernah lakukan mende tuh. susah nak phm laki kdg2, sbb diorang ego tinggi kan?

Anonymous,  October 16, 2009 at 12:54 AM  

Memang rupa tu, kriteria utama ke pada lelaki?

Anonymous,  October 16, 2009 at 12:54 AM  

Memang rupa tu, kriteria utama ke pada lelaki?

encik admin,  October 16, 2009 at 12:58 AM  

yeah, bukan semua la
tapi majoriti lelaki di luar sana suka kan wanita yang mempunyai paras rupa cantik :)

Post a Comment


Setiap entri yang ditulis adalah dibawah pengiktirafan Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.