Selamat datang ke blog ini, ianya tentang cinta, kesedihan, tips mengenai cinta, keluarga, dan ianya tentang kita! Tinggalkan komen anda di setiap entri dengan pertanyaan. Terima kasih.

Tips : Apa yang membuat perempuan menarik di mata lelaki?


Kita selalunya bercerita pasal girl samada diorang hot atau seksi, tapi sebenarnye, apa yang buat diorang ni menarik di mata kita(lelaki la xkan pengkid pula)?. haha

Lelaki sebenarnye suka perempuan sebab "something". Kalau girl tuh memenuhi citarase laki, so mungkin dia yang terbaik untuk lelaki tu. Dari segi islam, kalau dat girl pakai tudung, lelaki akan suka tetapi bukan semua. Tapi jawapan yang sebetulnye, apa yang buat perempuan menarik di mata "Guys" ialah :

-Girl yang ade senyuman manis dan mata yang cantik.
-Girl yang bercakap lembut dan menunjukkan kewanitaannya.
-Pakai pakaian seksi, sesetengah jerla yang minat.
-Jujur pada lelaki
-Tak materialistik. Yeahh

Mungkin ni bukan full answer untuk soalan diatas, tapi inilah yang lelaki cari dalam diri setiap wanita. Berikan komen jika anda ada pendapat lain. TQ

13 comments:

shira,  September 10, 2009 at 5:46 PM  

selalunyer laki akan lebih tertawan kalau gurl tuw lawa and cun dulu en...tol x?? hard to find laki yg sudi nk kwn ngan gurl yg x lawa...

encik admin,  September 10, 2009 at 7:44 PM  

betul kate shira, memang hard. tapi yang kite dpt tula yang terbaik.
same juga dgn perempuan, mereka akan tertarik dengan lelaki yang hensem dulu, begitulah.
it goes around and around

Anonymous,  September 11, 2009 at 8:33 AM  

Yup setuju..kita pasti akan memandang rupa dahulu..tak kira lelaki atau perempuan..tapi percayalah..rupa paras bukan yang pertama akan dinilai jika kita hendak memilih untuk menjadikan pasangan seumur hidup..
Jadi kita ni yang kurang lawa atau encem..pada kita, kita ni tak menarik tapi pada pandangan orang lain mungkin sebaliknya..hidup..ada yang suka kita, ada yang tak..walau kita tak de buat salah apa pun kat dorang tu..hehee..

encik admin,  September 11, 2009 at 12:42 PM  

Yeah, btul ape yang u cakap.

shira,  September 13, 2009 at 9:58 AM  

tp kalau yg memandang outside appearence only tuh, yg nk have fun je. cuba fikir kalau kita nk kawen. nk ke dpt suami yg hensem tp perangai mcm sial? hahah i dont think so. yg lelaki pun mcm tuh. wpun playboy ke, mesti nk cari isteri pkai tudung la. yg pndai masak la yg boleh jaga anak laa hahah wuekkk. mase cari gf xde plak nk tgk sume tuuu

encik admin,  September 13, 2009 at 4:11 PM  

ok, let me open ur eyes shira.
bukan semua lelaki nak wanita bertudung untuk dijadikan isteri. terpulang pada lelaki tersebut untuk memilih pasangan mereka. Cube awak lihat remaja sekarang, semuanya x bertudung, kaki club, minum, virgin belum tentu ade, smoker. Itu semua awak boleh lihat kat setiap club di KL ni. Teen girl age between 16-23 kebanyakannya. Shira, cube bygkan 5-10 tahun dari skrg??? Ape akan terjadi? Ahha

Lelaki sekarang dah tak memilih sgt. Playboy of course mase cari GF xkan pndg semua ni, die buat bodo je. Name pun playboy. Ahah.


Minta maaf, bukan ingin menyalahkan kaum wanita, lelaki pun ade juga kesalahan mereka. :)

CIK NURUL September 13, 2009 at 8:59 PM  

bkn sume laki yg kwn nan sum1 ue cz dye lawa .

encik admin,  September 13, 2009 at 10:21 PM  

yes, agree wif u

Anonymous,  September 14, 2009 at 10:43 AM  

admindia pun sama je.ahahahaha

encik admin,  September 14, 2009 at 12:12 PM  

hahahah, anonymous.
mane ade la

alphabet AI <3 September 17, 2009 at 2:47 PM  

yeah , sye skong ape pendptpendpt korunk uw . but tok ta mengcomplicated kan keadaan uw , baek kite ikhlas berkwn ngn sesape jea . kengkadang bile kite da kwn ngn smbdy uw , kite da knl hati budi dye , kite da ta kesa da dgn rupe luaran dye uw coz kite da kenali hati budi dye . tol ta ?

encik admin,  September 17, 2009 at 4:35 PM  

alphabet ; yeah btulbtul, bile kite dah knal hati budi seseorang tuh, paras rupe dah jadi x penting. haaa

Post a Comment


Setiap entri yang ditulis adalah dibawah pengiktirafan Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.