Selamat datang ke blog ini, ianya tentang cinta, kesedihan, tips mengenai cinta, keluarga, dan ianya tentang kita! Tinggalkan komen anda di setiap entri dengan pertanyaan. Terima kasih.

Tips Cinta : Anda Pencinta Jenis Apa? Sayang atau Seks?

Cinta tiga segi? Zaman sekarang masih ramai lagi yang secara tak sedar melakukan perkara ini. Contohnye, korang ade GF/BF, tapi still suke kat orang lain. Last2 bile dah lama korang taktau camne nak buat pilihan. Situasi cinta ni sama macam korang ada skandal dan BF/GF. Kan? Sebenarnya, senang je untuk belajar menjadi setia pada teman wanita atau lelaki korang. Mainkan peranan masing-masing, kalau setakat GF/BF korang je yang setia kat korang, tapi korang pula berfoya-foya dengan orang lain.


Boleh ke tahan lama? Cuba elakkan dari terjatuh cinta dengan orang lain. Keraskan hati dengan ayat-ayat manis lelaki atau perempuan yang cuba nak mengayat korang. Biasa lah, sebelum dapat semua manis kan, lepas dapat. "Mamak, Kopi kapal api satu, nak yang paling pahit k". Hahah, faham-faham jerla.
Ada lagi satu ni, korang taktau apa sebenarnya yang korang nak? Samada seks atau cinta? Memang normal jika lelaki melihat paras wanita dari segi rupa dan bentuk badan.


Tapi kalau nak bercinta dan sayang perlu ke tengok semua itu? Memang setiap lelaki kalau boleh nak ada teman wanita yang cantik, pandai bergaya dan tahu menjaga hati pasangan mereka. Tapi boleh ke lelaki itu ada teman wanita jika dia hanya mahukan seks saja? Tentu tidak kan? Ada sesetengah orang yang sudah tidak mempunyai perasaan untuk bercinta, bukan kerana mereka ini gay atau lesbian, tapi mungkin kerana sudah selesa dengan status single atau tidak berpunya. Tapi kalau perempuan macam mana? Encik admin yakin, 70peratus perempuan jujur dalam percintaan mereka. Cume kadang-kadang ada sikit menipu. Hahaha


Ada juga sesetengah orang, bila sudah ada teman wanita atau lelaki, mula lah rasa single lagi bagus. Tak pening kepala dan macam-macam lagi. Tapi bila time single, mula la mencari teman wanita atau lelaki. Alasan, "jeles plak tengok member aku ni happy je ngan bf/gf die" n lagi satu, "lame dah single". Hahaha. Apa sebenarnya yang kita perlukan dalam hidup ni? Kasih sayang? Teman time sedih dan gembira? Atau seks?

Actually, nak tahu tak apa yang sebenarnya korang nak? OK. Korang sebenarnya hanya inginkan seseorang yang boleh dikongsi masalah bersama, tempat untuk korang bergembira bersama dan untuk mengisi kesepian dalam hati korang. Tapi bila korang sudah rasa gembira, korang akan lupakan sekejap orang yang sentiasa berada di sisi anda. Tak percaya? Cuba korang ingat balik, time korang lepak dengan kawan-kawan mesti korang akan kata busy atau sibuk dengan BF/GF korang kan? Or mungkin, korang reply pun lambat. Haaa. Itu baru kawan-kawan, belum lagi kalau dah ada bakal pengganti GF/BF korang. Mesti lupa terus kan? Tapi encik admin percaya, bukan semua orang begitu kan?

Yang terakhir ini agak panas sikit. Sekarang kebanyakan lelaki hanya mahukan seks saja. Pesanan untuk wanita, cubalah keraskan hati anda. Cuba bagi syarat kepada teman lelaki anda. Ugut dia begini, "u usik i, kite break". Even, bila korang cakap break, tu dah satu komitmen. Ingat, lelaki tak pernah rugi apa pun.

p/s : Ada seseorang pernah bertanya pada saya, ini semua berdasarkan pengalaman encik admin ke? Jawapannya, tak salah jika kita bercinta untuk mengkaji sesuatu hubungan. Hahahaha

24 comments:

zaty September 29, 2009 at 4:03 PM  

uhh..
topik nie agk pns la encik admin..=p

erm,nk tnye ckit..
cmne ek kte nk tau yg boyz tu
nk knl ngn kite juz utk sex je?

ade x tnde2 luaran nye?

encik admin,  September 29, 2009 at 4:30 PM  

yeah
nak tau? agk susah la sbb tu bergantung pade lelaki tu juga.
bukan semua begitu, tande2 mmg xde

yg boleh korang tau, cume selidik diri die. knal la dgn kwn die, siape gf die sbelum korang dan mcm2 lagi

ixora September 29, 2009 at 6:00 PM  

tpi i rasa jwapan bg soklan zety tu x kne la el..
kwn mesti bekup kwn,betul x ?
then kalo nk selidik spe gf dye dari kwn dye,susa gak,,..
mana ah tw nnt dye dah pakat ke ape..
skang pon ada gak bf laen yg bg gf dorg yang having sex ngn somebody else...
n then even kite da knal laki tu betahun2,ada gak dye nk tuutt2 dari kite...
rmbt same hitam,hti laen2...
susa untk kite menilai seseorang..
skang mnusia hnya pandai bermain dengan kata2,bukan gurl,laki pon same..so dua2 same ahh...bak kata u,bukn sume mcm tu,,
tpi bg ramalan i,7 antara 10..
hah so kesimpulan nye kt sni,pndai2 jerk lah jga mhkota diri,kalo da tgadai,mak bpk gak yg mlu..harga nk kawn pon trun,,aha.;D

so el,nice topic..
laen kali wt lak topik,ape bezaa cinte ngn syg...
cz cinte ngn sayang bg i xde persamaan

encik admin,  September 29, 2009 at 6:06 PM  

ixora ; urm yeap, bt depends la. i assume yang zaty know dat mmbr mesti tolong mmbr. so, cube knal dgn rapat kwn bf korang. lame2 pecah gak rahsia. xdela susah sgt. ahah. encik admin salu gune care ni utk selidik gf encik admin. pndi2 k ;)

icahkim,  September 29, 2009 at 6:25 PM  

lelaki suke ckp psl sex, tp dlm otk nk cinta, perumpuan suke ckp pasal cinta tp dlm otak pk seks. jadi..lelaki perlu kn sex utk cinta, perumpuan perlu kn cinta utk sex. kebanyakan perumpuan yg i knl, sume dah x ksh sgt... xblh salah kn laki je.. perumpuan pun kne pndai plh laki n jage dri. yeah!!

encik admin,  September 29, 2009 at 6:37 PM  

icahkim ; ahha, teori u cantik di situ. encik admin sgt tertarik. hahah. betul tu, kkdg dua2 blah yg slh. kan ?

icahkim,  September 29, 2009 at 6:50 PM  

thx..=) bkn nyer nk jatuh kn kaum sejenis, tp bg i.. dua2 pun ade slh, klu perumpuan xnk kne tipu. kne lah ati2 dlm bercinta. jgn snang serah dri.walau kamu yakin die syg kamu(ni pandangan dari i tuk gurl yg tkt kne main) tp bg i.. sorry lah klu terlalu terbuka,cume nk bg pendapat. benda ni sume bg i.. bkn lg satu mslh.. pndai mkn pndai lah smpn yay! dan tuk lelaki yg mencari pumpuan yg msh virgin.. sememang nya kolot.hee..

encik admin,  September 29, 2009 at 7:05 PM  

icahkim ; mmg bagi sesiapa yang belum bersedia dan takut kena tipu. jgnlah mudah nk bg mahkota pada laki yang korang syg kecuali la suami.

yeah, we got d same opinion. bg encik admin pun bkn problem sgt. tapi kan icah, fyi, masih ramai lagi guys yang cari wanita virgin. percayelah, sbb encik admin salu lepak bercerita dgn kwn2 laki. haha, mmg ade cite-cite nak gf yang virgin or isteri. tapi, ade je yang bersuare, "ade lagi ke yang virgin?" hahaha. sume terdiam pas2, then mule la cerite baru plak. hahah.

icahkim,  September 29, 2009 at 7:17 PM  

hahahaa.. phm2.. msh ade setengah laki yg cr.. i pun ade wat kaji selidik..(cewaahhh) laki yg umo awal 20an klu blh nk isteri yg msh virgin.. tp bile i tny laki yg lewat 20an, x bape kisah sume tu, kate nyer yg msh virgin, susah xde pengalaman.hahahaa.. ape2 jelah..

encik admin,  September 29, 2009 at 7:29 PM  

hahahaha, yeah. actually kitorang sebagai laki mmg xley nak ramal dpt yg virgin or x? xkn la nk tanye die mcm2 time bru couple? mau kne sepak kang. hahaha

msti nak kne rapat dlu ngan die bru bole tanye n so on. tp bile da syg, salunye laki dah x kisah dah. haha

icahkim,  September 29, 2009 at 8:00 PM  

hahaha.. betoi2.. i pun nk cr laki virgin.. ade ke?? hee... btw, nice merepek wth u.. =) tp at les blh tkr pendapt.

encik admin,  September 29, 2009 at 8:19 PM  

yeah icah, bukan mrepek.
haaha

tDs-IS September 30, 2009 at 12:16 PM  

aku ngaku aku lelaki virgin and havent done any sex,im malay,sex before marriage is totally wrong!!but porn pernah ler tgk hahahah tipu kalau guys ckp "sry i tak pernah tgk porn!" that was totally lie!

encik admin,  September 30, 2009 at 1:05 PM  

tDs-IS ; hahahha, btulbtul. sex before marriage is totally wrong. tp x slh tgk porn pun. diam2 sudah. :)

andraputri September 30, 2009 at 7:30 PM  

nasi tambah!!
pencinta yg materialistik pn ade juga...

bila mata dh nmpk simbol $$$....dr tak suka2..terus syg2 tu....

bila mata nmpk simbol $$$...dr yg sedia ada....terus lari cari baru...

mcm2 kan...huhu

encik admin,  September 30, 2009 at 7:33 PM  

andraputri ; yeah, mmg ramai yang begitu. tapi ade juga yang x kisah. percayelah kerana saya pernah jmpe. ;)

hana,  October 1, 2009 at 1:12 AM  

memanggg! i setuju, laki skunk nak lebihkan sex jeee

encik admin,  October 1, 2009 at 12:47 PM  

hana ; 75percent laki skrg couple sbb nak sex je :)

ahyed,  October 2, 2009 at 3:05 PM  

p/s : Ada seseorang pernah bertanya pada saya, ini semua berdasarkan pengalaman encik admin ke? Jawapannya, tak salah jika kita bercinta untuk mengkaji sesuatu hubungan. Hahahaha

oke, biasa ah toh. pompuan pon ade yang nafsu dia nak kate kuasa kuda bole naga pon bole.. hahaha. kan ell kan

encik admin,  October 2, 2009 at 4:07 PM  

ahyed ; yeah btul, ikut exp korang la. heee

honey_sbh October 16, 2009 at 12:19 PM  

sya nak tnya pendpt en.min..huhuh
sya da ada bf, kitorang kapel adlah dlm 4thun,mcm2 da kitorng lalui sme2,trmsukla soal sex ni..ehem2..fhm2 ler yerr..
problmnya skrng,dlm 6bulan lalu sya tlh curng dgn bf sya 2,sya brhubungan dgn mamat kat kmpung sya,yg ni lgi truk,kmi dah buat lbih dri spatutnya..
sya dilema skrg ni..ntah nak pilih mana 1..dua2 pn baik,ada klebihan msing2..
tolong sya erk...???

encik admin,  October 16, 2009 at 3:19 PM  

lol, klau mcm ni.
semuanya bergantung pada awk la. sbb due2 pun awk syg, awk perlu pilih mane yg terbaik utk awk. ok

Anonymous,  February 1, 2011 at 7:01 PM  

sbenarnye sy x sngke bhwe pompuan kt malaysia ni x ramai dh virgin sgt2 terkejut seriously......and rate2nye melsyu yg beragame islam......sbb sy ni dr brunie malaysia dan kurang sgt taw psal dunia semase kt malaysia psal llaki yg x kisah pompuan dh x de virgin tu sy x taw nk ckp ape sbb kt cni llaki kt cni msih nk pomuan yg ade virgin......saya betul2 tak sangke bahawe masyarakat malaysia sudah menjadi negara islam yg 'liberal' dan 'urban'

Arifjer Blog February 1, 2011 at 7:17 PM  

anonymous frm brunei ; yeah, itulah realiti masyarakat malaysia skrg. tp masih ade yang mementingkan virgin lagi. bukan semua berfikiran begitu. ape2 pun, pengaruh dari media lah yang telah mengubah pemikiran masyarakat zmn skrg.

Post a Comment


Setiap entri yang ditulis adalah dibawah pengiktirafan Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.