Selamat datang ke blog ini, ianya tentang cinta, kesedihan, tips mengenai cinta, keluarga, dan ianya tentang kita! Tinggalkan komen anda di setiap entri dengan pertanyaan. Terima kasih.

Tips Hubungan : Antara BF/GF dan Skandal

Yeah, seperti biase. Masih lagi dengan entri yang mampu membuat korang terpegun dan berfikir sejenak. Antara BF/GF dan scandal, mayb ramai antara kite yang masih lagi suke memasang scandal even dah ade BF/GF. For what scandal tu actually? Sebab korang kurang kasih syg dari BF/GF? Or sebab korang suke perwatakan and die ade paras rupe yang cantik/handsome? Then korang nak die jadi sumone yang korang boleh syg tapi tak perlu nak break dengan BF/GF anda. Kan? Or scandal is just for fun and die hanye sumone yang korang boleh luahkan perasaan if korang ade problem dengan BF/GF korang?


Yeah, maybe kebanyakan dari korang pasang scandal sebab korang takut dan masih sayang lagi BF/GF korang yang sudah sedia ada. Tapi dalam mase yang same korang juga dah mule rasa sayang pade orang lain. Macam mane nak selesaikan masalah korang ni?
Takkan duduk kat rumah makan ketupat dan lontong masalah selesai. Makan lontong pun boleh buat sembelit tau? Haha, inikan ketupat, separuh nasi separuh bubur. Yeke? (Pakar tolong setelkan masalah aku, haha).


BF/GF bermaksud seseorang yang kite sayangi, yang boleh kite kongsi masalah bersama. Ada orang kate, bile bergaduh dengan BF/GF, itulah antara kemanisan dalam bercinta. Suka dan duka dikongsi bersame, "sayang, baby dah sampai umah. nak mandi jap. japg baby text balik k". Balik rumah pun nak bagitau, sebab ape? Sebab itulah function BF/GF. Lagi satu, "Baby, umah sayang parent xderla malam ni. Dorang balik kampung. Datang la". Hahah, itu BF/GF yang santatan namenye. So, dari situ kite nampak. Bile ade BF/GF, kite ade orang untuk di sayangi. Untuk menemani kite bile sunyi dan sepi, maksud aku men mesej or call la, tak lebih ok. Hahaha.


Tapi ape gune ade BF/GF if everyday ade je masalah, nak gaduh la aperla? Masalah kecik skit dah nak bising. Pas2 bukan nak pujuk balik, then baru reply komen orang or mesej ngan member dah jeles. Haha. Orang kate, kemanisan bercinta bile ade gaduh kecik. Urm, itu my old friend yang cakap. I tak la. Yeahh


So, dari sini lah datangnye SKANDAL. Korang tau korang banyak bergaduh dengan BF/GF korang, tp korang stil sayang die dan tak sanggup nak lepaskan die. Alkisah, tetibe korang berkenalan dengan sorang guys/girls dari MySpace, Facebook or dari kawan-kawan korang. So korang pun bertukar number, n texting. Korang salu cerita masalah korang, n story la pasal itu ini, nak raye mane n so on. Then, die plak caring je, salu ambil berat pasal korang. Lame2 rasa sayang mule berputik, then u both masing2 ade perasaan yang same. But korang stil sayang lagi BF/GF korang, so macam mana ni? Hahaha. After bincang itu ini, si die jadi lah scandal korang. Tapi ingat skandal adalah dari perasaan sayang.OK. Jadi ade beza dengan skandal yang for fun.


What if skandal tuh, korang just sukesuke, for fun, bile nak kuar, ajak die. Lepak minum and happy always. Die tempat korang nak berhappy-happy koz dengan BF/GF korang susah nak dapat camtu. Tambah lagi BF/GF asyik busy je, yang scandal korang ni manjang je free. Kan kan kan? Haaa. So, korang ade lagi satu tempat untuk korang mengisi mase sunyi korang. Hahahha. Actually orang yang suke pasang banyak ni boleh ditakrifkan sebagai player. Betul ke? Aku men tibai je ni. Hahha.

So, patut ke ade skandal? Macam mane tetibe kantoi pula dengan BF/GF korang yang korang ade orang lain? And BF/GF korang terus tinggalkan korang even korang dah ckp korang dah takde ape-ape dengan scandal korang? So, secare tak langsung, BF/GF korang tinggalkan korang plus korang dah tak ade ape2 dengan scandal korang. Maknenye korang seorang loser sekarang. Haa, di"dump" oleh BF/GF. Kan?


Then korang pun amek keputusan, "minta jerla couple dengan scandal aku". Haha, korang lupe ke yang korang pun hanye bertitlekan scandal. So, die pun anggap korang for fun la. Hahah, time tu plak die dapat GF/BF yang lebih baik dari korang. Then, secare rasminye korang adalah single yang loser. Hahaha.


Jadi macam mane dengan pendapat encik admin tentang entri terbaru ini? Anda setuju?

44 comments:

ekin,  September 18, 2009 at 2:52 AM  

skandal.
urm.
act, aq xphm la ape mende skandal smp aq bce nie.
haha
rpenye, aq byk la psg skndal.
haha
oit!
criuz2. urm. kalo la aq ade skandal yg understndng, mmg xpyh la nk ade bf. baek break je. nk wtpe. tp mslhnye, skandal pown lbey krg je.
haha.
slalu jd cmnie.
haha
aq plg anti tol ngn laki yg tayang gmbr gf die BSR2 kt myspace, tp ley g ayt pmpuan laen.
gya cm die single je.
2 nme die sengal.
nth pape nth mamat cmnie.

encik admin, ape kte u story psl cinta jarak umur lak.haha.
2 mmg i nk tw sgt opinion u.
haha
kalo org umo 20 sumthin la cthnye,cple ngn dak skula, 16 thn, lme2 msty break r. npe erk? myb sbb die aggp dak skula 2 4 fun je ke?

afiqah lyana,  September 18, 2009 at 3:04 AM  

jyeah bf/scandal
so b'scandal bia beribu b'bf bia satu
haha no comment

baba ckp everything is under control

benazirjb September 18, 2009 at 3:38 AM  

ntah la.. salah ka ada skandal???

cuba ko jawab dlu soalan sy ni yag arif

encik admin,  September 18, 2009 at 3:38 AM  

haha, ade juga scandal yang understanding. igt, bukan sume scandal tuh jaht. k.
tu kire ok lagi die letak picture gf die kat ms n ayt girl len. skurang2nye dat girl tau die ade gf n xnk lyn. if x letak n kate single, camne??
hahahha

pasal story cinta jarak umur, nnt saya akan pertimbangkan dulu ye. harap maklum

encik admin,  September 18, 2009 at 3:40 AM  

benazir ; hahah. tak salah pun ada scandal selagi korang pndi coverline. klau dah ade bf cube la setia dari nak pasang 2. kan kan?

ixora September 18, 2009 at 4:00 AM  

bf n scndal yeee topic kite hri nie?
aha..ok,scndal kite bole gtw sume ape yg kite rasa,i mean dye ada suka kt sorg mamat nie ke ern,so dye bole gtw skandal dye,n then skandal dye tu x de hak nk larang,cz dye hanya skandal..mustahil la kan nk gtw bf yg kite suka sorg mamat nie,mau kene maki hamun...aha..

so,nk ada skandal ni x salah,bg pndangan i la kan,skandal just 4 fun..yeah mcm u ckp,bole tman kan kite kua shoping,lpak n bla bla bla..
then bile kite hapy2,kite lupa kan skandal,n pegi kt bf kite...

so kalo nak skandal jugak,pkr ah rsko ape akn dtg ,,
bak kata u el,dah kntoi ngn bf,kne tgl,then skandal lak ada jmpe new girl,kite kne tgl gak...
soo,jgn berumah di tepi pantai,kalo tkut di lambung ombak...
eh btul ke i ckp nie?
men sbut jek..>,<

encik admin,  September 18, 2009 at 4:03 AM  

ixora ; hahahha, betulbetul.
so, kepada yang ade scandal di luar sane. fikirkan lah, heee

eykameow September 18, 2009 at 4:09 AM  

upss..! sgt betul ini ayat:

"sayang, baby dah sampai umah. nak mandi jap. japg baby text balik k" (sbb bg org yg ite syg,dri ite sme berharge..so msty la nk inform kt dye kn? kn?hee)

yg nie lak,hampehh ! :

"Baby, umah sayang parent xderla malam ni. Dorang balik kampung. Datang la". (bkn santatan , tp setann! HAHA bwk la rombongan meminang ke law nk swoh dtg umah pown..hihi ppe NIKAH 1st. kn? kn?)

:) btw,ayat yg anda gunakan x borink. len laki ckp la psl npe kiter perlu kn couple di usia yg masih mentah? hihi sbb readers sbnr nye byk di usia2 separuh jagung . haha. k,thumbs up yaww.

thx sbb singgah td ^_^

encik admin,  September 18, 2009 at 4:25 AM  

eykameow ; Yeah, dats why la i ckp tula function bf/gf. hahah, tmpat untuk kite mngadu n berkasih. heeeee

Yeah, nikah 1st. jgn nak men kahwin je. hhahahah. yeah, jgnla ckp readers cam2, silap2 diorang lagi advance tau. haaaaa

nvm

Azza Taidin September 18, 2009 at 11:53 AM  

haa.scandal saye lagi nak kawen bulan depan.cane tuh...

encik admin,  September 18, 2009 at 12:23 PM  

itu terpulang la, tinggalkan atau bersama

Bzli September 18, 2009 at 12:42 PM  

ceh macam kao takde skandal lak kan ell
hahaha :P

encik admin,  September 18, 2009 at 12:48 PM  

bazli ; erkk, jgn la ckp camtu. hahahahah

Anonymous,  September 18, 2009 at 12:53 PM  

ell ni bapak sgala skandal kot.ahahaha kan bzli

encik admin,  September 18, 2009 at 1:05 PM  

anonymous ; hahaha, xde la wei. korg jgn nak pndi2 sebar gosip. hahah

zaty September 18, 2009 at 3:06 PM  

ahaha! da kantoi en admin adew scndel gak..=p

erm,,scandel nye topik nie da biase la kn.. i think sume org pown msty adew scndel even juz one..

bg sye,xslh kowt adew scndel nie.. juz 4 fun.. yg pnting kite tau hati kite tetap pd bf/gf kite.. asalkn kite xabaikn bf/gf kite,no problem kn.. bf/gf kite tu pon blom tntu setia GILE ngn kite.. sy ckp cmtu bdasarkn pnglman.. agaga..=)

haa.. idea ekin tu mmg ptot en admin pk kn.. sy pon wondering about dat too.. coz sy nga cople ngn guy yg umo da 21 but sy bwu 16 taon..=_="

encik admin,  September 18, 2009 at 3:44 PM  

zaty ; suke suke je ckp encik admin ade scandal. dgn muke yang pecah plus x ensem ni, sape la nak jadi scndal. sdgkan gf pun xde, korang ni. adoi.

no no no, scndal punye topic is not normal. bg korang ye, tp mksd sbnar x. ok. what goes around come around ok, jadi cube lah setia dgn bf/gf supaye kite dpt blsan yang baik. kalau semua orang fikir mcm ni, xde sape yang setia la jwb nye. hahaha

okok, i'll try but if guys lagi tue bukan biase ke? wat about girl yang lagi tue dari guys??? haaaa, ok X??? sgt rare tuh. haha

ixora September 18, 2009 at 7:10 PM  

yeyeaahh....elmo2,xde scndal ek?
jgn i buka pekung di dada suda...ahahaha...
ouh,psal topic yang cinte jrak umr tu mcm x sesuai la ern..
kalo da syg,umr x menjdi batasan ,cinte x mengenal usia bak kata org tua..heeee....
lg pon dah tw psangan tu budak skola lg,spe soh cple?
hah,tol x ,?kalo da syg,org sgp wat ape jerk..begantung pada diri masing2 ah ern nk serius dlam hubungan tu or x...
hah,kesimpulan nye disini,jrak umr tu x penting kalo cinte dah membuta kan mta kite..
well,act cinte tu x buta,tpi kite jerk yang membuta kan dri sndri,..
otak ada pkai ah...
kan elmo kan?;)

encik admin,  September 18, 2009 at 7:49 PM  

ixora ; xdela. adoii. mane ade pekung2.

yeah, if da syg umur x jadi batasan. betul2, encik admin sokong ixora tentang ini. ok. jadi, ade ape2 pandangan lain?

icahkim,  September 18, 2009 at 8:19 PM  

hye encik admin =))
actually sume tu ikt hati masing2. serta akal fikiran tuk berfikir baik atau buruk sesuatu hubungan itu...org tua pun kdng2 pasang scandal gak =) yg pntng kite tahu jage ati pasangan kite n jage maruah keluarga.. pndai mkn pndai lah smpan ye..

encik admin,  September 18, 2009 at 8:25 PM  

icahkim ; yeah, memang klau diikutkan. bukan setakat psl ni je ikut hati masing2, tapi smue topik yang i buat sume ikut hati masing2. aslkn tau mane baik dan buruk. tp dsebabkan masih lagi ade org yang memerlukan guide dan tunjuk ajr, jadi x slh if saye cube bgtau kan? hahaha

icahkim,  September 18, 2009 at 8:51 PM  

ADMIN: yezaa.. yay sebagai manusia x slh if kite saling tegur menegur dan bertukar2 pendapat..mcm yg u buat ni, bgs.. hilang bored i dan blh tmbh pengetahuan.=) =) sbb kite sendri x blh menilai dri kite.. dan topic scandal yg u share ni pun bgs jgk..

encik admin,  September 18, 2009 at 9:01 PM  

icahkim ; yeah, thnks ye icahkim. btw, rajin-rajin la dtg n tinggalkan komen. bole jadi tukang komen top. yeah, if ade idea untuk new post. leave some komen or dkat chatbox. k

jaja,  September 20, 2009 at 10:28 AM  

scandal xpayah laa. mcm tamak x cukup satu je huahuahua. carilah bf yg betol2 boleh and cukup complete mcm scandal tuh then boleh laaa have fun same2

encik admin,  September 20, 2009 at 1:44 PM  

tula psl, ssh nak phm orang len kan
ikut diri masing2 la mane yang terbaik. ok:)

xoxotina September 23, 2009 at 11:34 PM  

urm.
i cant really agree with you..:)

i'm single and i'm not really a loser.

i can flirt with anybody i wanted to.
haha.

encik admin,  September 24, 2009 at 1:45 PM  

xoxotina ; i x ckp yang semua orang sigle loser. but tu i tujukan pade org yang ade bf n scndal, last2 kne tinggal ngan due2. kankan?

EirA September 30, 2009 at 11:46 AM  

kadang2 cm nk psng skandal gak
tp ble pkr2 blik
kalo kte psng skndal
ne taw psngn kte pn cm2 gak ker??
kompom nangisla ak nti..
tmbhn plak msng2 jauh skng..
sure2 r sumtimes rse sepi..
& 2,2 student,
so msng2 mst ada hal sndrik

~nk tnye ni en admin-btol ker kalo laki2 jauh ngn kte,dye akn cri yg len..kononyer dye berase sepi??~

encik admin,  September 30, 2009 at 1:14 PM  

eira ; actually bukan semua lelaki mcm tu. tapi bile dah berjauhan, ape pun boleh jadi. terpulang la pade lelaki tu juga utk menilai thp cinta die pada u, kalau die setia die xkn cari lain. tapi berdsrkan experience saya dgn kawan-kawan n so on. kebanyakan mereka bila berjauhan dengan gf, dorang mesti akan mencari yang lain. bukan untuk menggantikan u. tapi untuk mereka hilangkan rasa sepi.

EirA October 1, 2009 at 1:03 AM  

hah??
cm2 ker..
alamak xmo r cm2..
cmner kalo kte slalo
kol n msg dye??
rse sunyi gk ker??
or rse dikngkong??

encik admin,  October 1, 2009 at 12:46 PM  

eira ; ade mase, bile gf salu msg n call. dorang akan rase dganggu. ade mase x. jadi bile nak mesej die, tanyelah dulu busy ke? or bile call agk2 time die free la. yg penting sentiase ambil hati die evn just melalui hp. ok ;)

EirA October 1, 2009 at 5:54 PM  

ok..
thanx 4 da advice

heavenx,  October 1, 2009 at 7:00 PM  

aku nak tanya! aku baru je kantoi kan 1 awek nih..dia ckp dia sayang aku semua..tapi tup tup kantoi dia still together ngan bf dia..padahal dia ckp dia ngan bf dia dah break..aku dah penah mintak kapel ngan dia tapi dia ckp dia tk accept sebab too early....so sekang nih aku nih kire scandal la ek??? aku confuse..sebab everything dia buat dia report kat aku..hurmmm musykil nih..

encik admin,  October 1, 2009 at 7:04 PM  

encik admin ; bg dat girl ko mungkin adalah scandal die. kire lelaki simpanan la. sebab even die salu report sume yang die buat, korang still x declare ape2 kan. tapi ko pun xtau die masih lagi dgn bf die kan? dari side ko, ko kire kne tipu la. ssh nak explain situasi ko ni

missanne,  October 1, 2009 at 7:15 PM  

hmm.. sy ade prob.. sy dah ade bf dah kat 3 tahun.. bulan 12 ni kiteorg dah nak tunang.. both of our family dah kenal and tau..tapi lately sy rase mcm hambar je ngan bf sy ni.. tatau nape..die ok baik.. tapi hati ni mcm susah nak mcm dulu.. then sy jumpe 1 guy neh.. he's so sweet sangat paham hati budi but the prob is die still study sedangkan my bf ni dah stabil ngan kerjayanya.. which 1 sy patut pilih? bf with stabil kerjenye or the one yg sy rase chenta but still study? arghhh.. tensennye.. help me :(

encik admin,  October 1, 2009 at 7:34 PM  

missanne ; u rase hambar dgn die sbbu dah lame dgn die. lagipun u dah fhm hati budi dan perangai bakal tunang. xkan kerana rasa syg u dan cinta u dah beralih ke lelaki lain yang masih blum mempunyai kerjaya dan hanya memahami u. percayalah, aggp lelaki yang memahami u itu sebagai kawan saja. Kuatkan hati u, lagipun bakal tunang u dah ade kerja dan sudah kenal keluarga u. u pun begitu juga.

u bygkan, dats guys still study, u percaye x? die masih boleh jumpe ramai lagi girls kat tmpat die study. even klau korang dah janji untuk setia bersama pun, xkan u nak tgu die ade kerjaya. lame tuh, nnt u tgu die pun dlm 2-3 tahun, pastu die ade kerjaya then u pun hambar dgn die pula. hah? camne tuh?

fikir masak2, bagi encik admin. Setialah dgn bakal tunang u tu. Kerana dia lebih memahami u. :)

missanne,  October 1, 2009 at 7:49 PM  

i know.. i try to forget that guy but.. rase kesian kat die.. die ngan fam prob lagi.. he's all alone.. takkan i nak tinggal die mcm tu je..betul ape yg u ckp die masih study but when i with him.. i rase bebas and can do what i want.. die pun jenis ikut je i nak pi jalan memane.. i rase mcm die ade i and i ade die je kat dunia ni.. mesti semua org ingat i bodoh and jahat.. but i rase i tak boleh tinggalkan 'him' now... nanti die lagi suffer.. cuma i tunggu masa je skang neh.. ngan bf i..i rase future i lebih terjamin but feeling tu dah berkurang.. ngan 'him' i rase freedom sangat2 but the prob is he's still study.. erm.. but both of them sangat baik (buat masa skangla)..huhuhu

encik admin,  October 1, 2009 at 8:01 PM  

missanne ; i x suruh u forget die. but u kne limitkan hubungan u dgn die. u tau kenapa u rase bebas dgn die? sebab korang x ade ape2 ikatan. u x perlu rase nak bertunang dgn die. mcm dgn ur bf now, korang bakal bertunang, i think u belum brsedia lagi dgn tali ikatan tu. Sebab tu la jiwa u jadi hambar.

Lagi satu, simpati kepada dat guy boleh. But simpati sebagai kawan la, think wisely. U kne tau limit u. Jgn terlalu jatuh hati pada die. Memang wanita mempunyai hati yang lembut, tp jgnlah smpi mengganggu mase depan u. OK.

Nasihat saya, tidak perlu lupekan dat guy. But layan die sbagai kawan u. Kalau u nak tau jalan terbaik, ialah kenalkan die dgn bakal tunang u. So, secare automatik. U akan hilang perasaan cinta u pada die. Percayelah. :)

ahyed,  October 2, 2009 at 3:12 PM  

bosan jew bace panjang2 neh , pasai aku tada and ta penah ada skandal.. (;

encik admin,  October 2, 2009 at 4:07 PM  

ah yed ; bgs ahyed, tak perlu ada skndal. abaikan, setia pada yang satu k

ahyed,  October 2, 2009 at 4:47 PM  

kao poyo kan..

Anonymous,  October 2, 2009 at 5:17 PM  

rse cm sonok kn cte psl skandal..tp ble dh tepek kne muke sdri br ko tau btpe peritnye ble org yg kte sgt syg psg skandal..

Lara October 2, 2009 at 7:57 PM  

hmm nak citer skit, b4 this i keje dekat sektor awam yg pekerja2 nya dikatakan sosial jugak lah..hmm bg diorg skandal2 ni perkara biaser...adr yg da bertunang pastu cari skandal biase,mula2 nak gatal2jer pastu trus tangkp lentok, tunang dekat kg terkapai2..aper plak maknanya kekasih sejati?huh zaman skrang skandal tu makin mnjadi2 plak..mula2 kwn pastu skandal pastu plak tak tau la aper..
hmm aper yg i nmpk kwn2 buat, bila ngan skandl hp perlulah di offkan..salah satu tips tuh..tapi smp biler ek?renung2 kan..ehiii

encik admin,  October 12, 2009 at 8:14 PM  

hahha, org ni kbykan psg skandal sbb rase mcm suke kat orang tu. dorang takleh nak couple. so title just scandle jela. hahaha

Post a Comment


Setiap entri yang ditulis adalah dibawah pengiktirafan Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.