Selamat datang ke blog ini, ianya tentang cinta, kesedihan, tips mengenai cinta, keluarga, dan ianya tentang kita! Tinggalkan komen anda di setiap entri dengan pertanyaan. Terima kasih.

Tips Cinta : Kaki Game, Apa Tu?


Yeah, sudah 3 hari tiada entri baru ye. Biase la, encik admin pun nak bercuti gak bersama keluaga hari minggu camni. Kan? Xkan la korang tak kesian kat encik admin? Huhuh. Setiap hari bekerja keras memerah otak untuk kebahagiaan korang. Hahah, actually entri arini. Encik admin nak gtau dan info pasal kaki "game" atau dengan kata mudah, "mainkan perasaan orang". Yeahh.

Urm, camni cerita dia. One day, korang pergi lepak dekat kedai mamak. And then ada sorang guys/girls tetiba dengan selambenye dtg n blanje korang ais kosong. Taktik je tu, haha. pas2 lepak-lepak n then cam biase, tukar nombor. Hahah. Pas2, korang pun salu texting, dan saling ayat mengayat. Haha, tapi korang taktau yang sebenarnye dorang dah ade gf/bf. So, hubungan korang goes on n korang couple. Wahh, sgt bahagia kan? Tak lame kemudian, korang rasa happy dan time2 tu la bf/gf yang korang syg minta break. Goshh, kenapa? Xde sebab ouh nak break. Then die cakap macam bende tu simple. Hahaha. "I dah x syg u, sorry". Hahah, makan dalam tu.
Then, korang pun rase diri korang dipermainkan atau di"game". Haha.

Tu ok lagi, if ade guys yang dah tidur ngan korang n then tinggalkan korang? Sape nak jawab? Lagi satu, if ade yang jenis suke minta korang topup la apela. Pas2, tautau korang ni hanye sparepart je. Huuuuu. Panas doe. Rugi. Baik topupkan encik admin. Hahhaa

Kaki "game"? Sebenarnya, ape yang dorang nak? Apa dorang dapat bile buat macam ni? Yeah, kepuasan! Dapat sakitkan hati orang dan kikis, sangat best. Kadang2 kaki "game" ni buat macam ni sebab dorang plan ngan member dorang nak kenakan korang. Pernah x korang kena game? Mesti sakit kan ati? Tapi encik admin nak bagi tau la. Ini berdasarkan dari kawan encik admin. Dorang story kat encik admin camne nak game n ape rase bile kena game. Perghhh. Perit gak dengar cerita diorang. But, who cares? That's how life goes. Kan?

Kenapa dorang nak game orang lain? Sebab mungkin dulu dorang pernah kena game. Dorang rase sakit hati yang teramat. Dalam hati, fikir nak balas dendam je. Dah tak fikir perasaan orang lain. Ingat, balas dendam takkan kemana pun, sebab "what goes around comes around". Ok. Jadi, berubah la menjadi orang yang baik dan berguna. Bila semua orang jadi baik, dunia akan aman. Hahaha.

Pesanan dari encik admin, jangan jadi kaki "game". Takut makan diri sendiri. Ok. Hahahahha

27 comments:

ixora October 12, 2009 at 1:17 AM  

kne game mmg perit,tpi yang meng'game kan tu lak melompat2 cz kne kan org yg btul2 syg kan dye..
hah cmne nk knal kaki game ni ha

x-po October 12, 2009 at 11:28 AM  

kalau kita game orang, satu ari nt akan ada org yg game kita blk..pcayalah

misz emah,  October 12, 2009 at 12:53 PM  

yup sy setuju ngan en admin jgn jd kaki game nnti berbalik kat diri sendiri...
renung-renungkan dan selamat beramal..
ahaxs3

heavenx,  October 12, 2009 at 12:54 PM  

hahahaha aku ada kawan laki mcm ni..mmg "kaki game" tapi dia setia gak kat awek dia..tapi aku xpaham asal dia nak game kan awek2 lain gak..alasan dia,dia masih muda n itu hak dia utk explore to find the best girl utk dia..but aku negok dia still gak ngan awek lama dia...aku pun xpaham asal ada manusia yg nak mainkan perasaan org..

Anonymous,  October 12, 2009 at 3:10 PM  

mmg sakit kalo kena game..rasa nak bunuh je diri dan balas dendam..namun kalo difikir balik..tak de guna wat camtu..coz ia akan menyakitkan ati lagi..
satu y aku selalu pegang..arini.mungkin dia game kan kte..sok2..dia sure kena game gak..dan lebih teruk dari y dia wat kat kte tu..

encik admin,  October 12, 2009 at 4:12 PM  

yeahh, btul tu. jgn sesekali game org. x elok kan tu

Anonymous,  October 12, 2009 at 10:03 PM  

erm....aku suka main game tapi tak suka buat game hahah...susah jugak nka kenal kaki game ni.....

♥ shiMawar ♥ October 13, 2009 at 1:14 AM  

erm..mmg le..stiap ape yg kita buat, akan dpt balasannye..cma xtau cpt atau lmbt jek..

mainkn perasaan org mmg le xelok..akn wat org len merana dan terseksa kerna kita..msti hdup kita pn xsng kn..?

tp encik admin, sy ade 1 prob..camne plak klu kita TERmainkn perasaan org..mknanye TAK sengaja le..

contoh : kita kwn dgn seseorang tu n kita lyn die cam biasa..kita anggap dia sbgi kwn..tp pastu die plak suka kat kita n luahkn perasaan die..bila kita tolak, die kata kita main2kn perasaan die..sbb lyn die lebih2 n wat die jatuh cinta kt kita..sedangkan layanan kita tu biase2 jek..cuma kwn tu yg terperasan sikit..huhu..

so, camne tu encik admin..?

aKu La October 13, 2009 at 7:29 AM  

kaki game..? biasanyer bermuka sweet kan...Nampak jujur jer...Kunun2 baik la...ayat nak power jer...
.
.
.
sesetengah org die suke bt org jatuh cinta kat die..yer la.orangy g suka kat ie kn.mestilah rasa bangga.ada yg setia ngn awek.tp dlm masa sama masih layan pmpn lain.tambahan pula kalo pmpn tu pn mmg awl2 lagi da tunjuk minat kat laki tu.hurm...
pe lah perasaan awek die kn..??

aKu La:- Cian kat pmpn yg minta laki tu wakaka...As a girlfriend lak..Sakit ati beb....Sengal-sengal-sengal..Tapi sayang juga.

aKu La,  October 13, 2009 at 7:30 AM  

kaki game..? biasanyer bermuka sweet kan...Nampak jujur jer...Kunun2 baik la...ayat nak power jer...
.
.
.
sesetengah org die suke bt org jatuh cinta kat die..yer la, ramai orang yg suka kat die kn.mestilah rasa bangga.ada yg setia ngn awek.tp dlm masa sama masih layan pmpn lain.tambahan pula kalo pmpn tu pn mmg awl2 lagi da tunjuk minat kat laki tu.hurm...
pe lah perasaan awek die kn..??

aKu La:- Cian kat pmpn yg minta laki tu wakaka...As a girlfriend lak..Sakit ati beb....Sengal-sengal-sengal..Tapi sayang juga.

encik admin,  October 13, 2009 at 4:50 PM  

yeahh, salu camtu
sume org suke bile diri die ade org yg suke
kan kan kan?

icakim,  October 15, 2009 at 3:35 PM  

wowowo..suke entri ini!! sy pun klu nk mntk putus akn bgtau, "sy da x syg awk" tp yg pelik nyer dulu.. mcm aku jerk yg kne kikis. hahaha..

encik admin,  October 15, 2009 at 9:45 PM  

icakim ; ahaha, jht ica ni. hahhaa

sarah October 19, 2009 at 2:47 AM  

'kaki game' ?
mcmanew na bezakan org too kaki game or tak ?
mksud sara , if let say
kite kapel dgn some1
dlm mse smew kitew tahu dya ad pmpuan len ,
dya mgaku bile kita tanyew ,
bile swuh lepaskan kita ,
dya ta na , sbb dya kata dya btl2 syg kan kita ,
dya kata dya juz na men2 jea ngn gurl len ,
& dya snggup tnglkan pmpuan too bile kitew swuh .


itu kitew kena game kew ?

huhuuhuh,
confius lowh ;(

sbb sygs punyew psal kita bia kan jea lowh bile tahu dya ada pmpuan len sbb mls na bsr2kan ,
tapi bile ingt blek kecewa kott ,
mcm kena game , tapi nth lah ,
hehehehe ;)

encik admin,  October 19, 2009 at 4:58 PM  

lol, camne boleh ade toleransi lg even die dah buat camtu?
patutnya marah die, mana boleh die psg girl len. pastu alasan die nak game, tu same la u jadi spare part die
cnth la, u tinggalkan die time tu. kompem die terus je hubungan die ngan dat girl. klau die lepas dat girl, die stil ade u. haaaa

sarah October 19, 2009 at 11:14 PM  

huhuhu ,
bukan ape ,
jnis sara ,
sara akn bg dya peluang kalo dya rasew na brubah ,
kalo dya na angp sara sparepart ke ape takpew ,
tapi jgn mainkan perasaan pmpuan len .
skunk nieyh sara tgk dya da brubah ,
den dya pon da tukar no .
bg sara sng jea ,
kalo dya still na menipu ,
ta pea ,
troskan ,
sbb knyataan akn tbongkar jugak 1 day ,
n msew tuh dya na myesal ke apew ,
mmg ta guna .
sara na dya fke ape yg terbaik dlm idup dya ,
if dya rasew sara bole bhgia kan dya ,
troskan ,
kalo ta , just be honest
& kterunk lejadi kwn jea .
huuuhu ..

btl kew ta eyh tindakan sara ?
ke sara cm m'perbodohkan diri ?

encik admin,  October 20, 2009 at 12:51 AM  

yeah, tu yg terbaik utk sara.
sebab sara tau ape akibat die sume. ok, cume jgn terlalu confident. itu aje. yg penting sara boleh terus hidup even without someone like him

sarah October 20, 2009 at 5:01 AM  

mgkin kalo dulu dya tnglkn sara , sara mgkin kcewa gilea ,
now sara da amek 1 lgkh yg b'jaga2 ,
sbb itu plihan sara rite ,
klo dya tnglkan sara 1 day ,
sara pasti bole troskan idup ,
klo kterunk still bersama ,
alhamdulilah ,
doakan kami yea :)

sarahyummy October 21, 2009 at 8:25 PM  

errr.
it happens to me.
actually b4 i couple this boy for 3years. and kaw2 pnye die syg i but then i sgt boring wif him. so i broke up wif him.
but !!
i couple ngn kwn die for juz 2weeks je. bru la i taw pasaan kne game AFTER i game ex i.
errr.
i hate it.
and lately ni i dpt taw die couple ngn bestfriend i.
and i guess u knl dak ppuan ni cpe.
sbp dok desa pdn gk.

encik admin,  October 21, 2009 at 9:54 PM  

sarah ; oh sarah, im sorry. personal life is restricted to me. btw thnks for tellin me :)

Anonymous,  October 29, 2009 at 1:56 PM  

cth mcm i la, memula 1st years couple i dpt tau dia menipu ada gurl len, i bg peluang, thun ni msuk 3 years, lepas raya bru2 ni i dpt tau dia jatuh cintan ngn awek yg bru sebulan kenal kt TAGGED, i mntk dia xplain n then dia mengaku dia couple with the gurl but same time dia x na lepas kn i, ngn gurl tuh dia just nak main2 jer.. sakit ati i bila dpt tau n keputusan i, i tgalkn dia 4 my future.. n i sedar i rsa i kna `game` sbb terlalu syg byk duit abis ke dia klau smpn bole beli laptop tuh huhu.. now apa pun jd i jd kn pengajaran utk berhati2 pd msa akan dtg... dont trust abis2an smpn utk diri sndri...

encik admin,  October 29, 2009 at 2:38 PM  

anonymous ; actually kaki game means die couple dengan u suke2. die nak abeskan duit u n mainkan prasaan u. mcm tu la mksd die

faghira fatini October 31, 2009 at 4:59 PM  

baik aku main game kt umah lagi bagos. hahahaha

lemonade November 19, 2009 at 5:44 PM  

ptutnyer kiter kna bls dendam ngn org cmtuh..
biar diorg rsa gk..hahahha

Anonymous,  February 1, 2010 at 2:25 AM  

and i am the victim in your story...this story have been told to you..and i think it is from a girl..
and she is verry 'good' in her game..she doesnt even care about others feeling.

Anonymous,  February 1, 2010 at 2:30 AM  

and from that moment,the hatred to a women become more stronger and stronger...it feels like one day i want to see the 'gamers' will eat up her own mess...still,,i love her...to mr admin, a lot of the pass few story is almost the same with my story which is happen very near to the date that the thing happen...what a coinsiden+exident...anyway mr admin i enjoy reading your entry...very good.

encik admin,  February 3, 2010 at 1:36 PM  

ok, btw. chill k. theres a lot more girl outside there.
bile ade girl game, sng je laki nk mng. ahah. terus lupekan die n cari new gf. tunjukkan tanpe die korang x kisah pun.

ape ade hal, girl bukan sorang. kannn?
so, show that u r more happier beside ur new gf. ok. tu je care die. trust me, im good in this think.

p/s : act encik admin "kaki game" juga. so ade sesape nak couple dgn encik admin? ahhaa

Post a Comment


Setiap entri yang ditulis adalah dibawah pengiktirafan Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.