Selamat datang ke blog ini, ianya tentang cinta, kesedihan, tips mengenai cinta, keluarga, dan ianya tentang kita! Tinggalkan komen anda di setiap entri dengan pertanyaan. Terima kasih.

Tips Cinta : Apa Yang Perlu Dilakukan Untuk Teman Wanita

Yeah, sudah berkurun encik admin tak update blog cinta ni. Pembaca-pembaca arifjer confirm dah lari pergi tengok blog lain kan? Apa nak buat, ada sedikit masalah yang tak dapat dielakkan. Jadi, encik admin dah listkan something yang akan memberikan tips cinta kepada lelaki dan akan mengusik hati wanita. Betul atau tidak? Cube baca dulu.

Setiap wanita mengimpikan yang mereka akan berjumpa dengan lelaki yang akan membuat perkara-perkara yang romantik terhadap mereka, walaupun hanya perkara yang kecil, ianya mungkin akan memberikan impak yang besar terhadap wanita. Teruskan membaca, ade banyak untuk anda ;)

  • tinggalkan dia baju anda supaya die dapat tidur bersama
  • tinggalkan satu nota kecil yang comel supaya die bace
  • kiss die depan kawan korang
  • bagitau die yang die nampak cantik
  • pandang mata die time korang berborak
  • biarkan die main dengan rambut korang
  • usik rambut die / usap rambut
  • jalan-jalan dengan die
  • maafkan die atas kesilapan die
  • pandang die macam die seorang je girl yang korang ade
  • geletek die walaupun die suruh stop, haha
  • pegang tangan die bile korang bersama kawan korang
  • jadi orang yang menyambut tangannya, jgn tgu die nak pegang tangan korang
  • be the 1st utk telefon die
  • bile die lafaskan sesuatu dan bersumpah, katakan yang korang cintakan die
  • biarkan die tidur, di tangan anda.
  • buat die marah, tapi jgn melampau. then kiss die. look sweet ;)
  • stay up dengan die all nite mase die sakit
  • tengok favourite movie die bersama-sama
  • kiss dahi die
  • berikan die perasaan seperti dunia ni die yang punya
  • tulis surat untuk die
  • biarkan die pakai baju korang
  • bile die sedih, sentiasa ade disisi die
  • biarkan die rase yang diri die penting dalam hidup korang
  • biarkan die ambil gambar korang
  • kiss die dalam hujan.
  • n last, cintakan die seperti korang tak pernah cintakan orang lain sebelum ni
So, mungkin nampak perkara ini remeh. Tapi perkara ini hanya boleh dilakukan untuk yang couple saje. Yang sedang mencari, make sure anda lakukan ini. Percayalah, cinta korang akan terus bersemi. Yeahhh :)

18 comments:

Tyaa November 30, 2009 at 8:57 AM  

arief. kind of sweet ohh. is it? ahah. :) mana la die dapat idea bnda2 nie. adoi. nice2

maxXximus November 30, 2009 at 1:10 PM  

this post seems lebih kpd mereka yg mengamalkan cara hidup kebaratan ... which is not allowed for us ... even stay 2 org pun dah tak boleh, inikan pulak kiss die depan² orang ramai kan ... why don't en.admin selaraskan sket agar sesuai dgn budaya ketimuran kite ... ;)

- padangan tak seberapa dari saya, peminat setia blog ini .. =)

encik admin,  November 30, 2009 at 2:45 PM  

tyaa ; fahami girl, then i know what they want :)

maxxximus ; yeah, agk barat sikit. mmg ade fikir nak jadikan ia sesuai, tapi memandangkan zaman sekarang sudah lain, x kisah la. ahah

thnks maxximus ;)

icah,  November 30, 2009 at 7:47 PM  

a'ha yes! mmg hampir same ngn ciri2 laki yg i cari. yg i tulis kt blog myspace i.tp slalu nyer laki mule2 je mcm tu, dah lme2 agk kurang romantica nyer! =)

encik admin,  November 30, 2009 at 11:40 PM  

ica ; biasa la tu ca, nk buat macam mane. lelaki pun ade tahap bosan die. hahahha

encik admin,  December 4, 2009 at 5:00 AM  

myra ; ahahha, no la

Anonymous,  December 4, 2009 at 8:45 PM  

mak aii.sket sket nak kiss.
da jd muhrim bole la
agagagaag

Anonymous,  December 5, 2009 at 4:36 PM  

tips ni oK, bF sy lebih kurang cmni aa...nmpak cm sweet...tp smpai ke tahap kebosanan msti akan jd 'teruK' juga ni...risau,huhu..
anyway, nice tips.. :-)

encik admin,  December 6, 2009 at 3:23 PM  

yeah, biase la tu ;)

Anonymous,  December 25, 2009 at 11:26 AM  

i knOw there has certain ppl yg ckp bnd ni agk kebaratan.
tp xdinafikan,evryone of us especially gul waitin' fOr diz moment evry second include me :)
but as lOng we nOt passed off da guideline as a muslims,i think it'll be okey.

encik admin,  December 25, 2009 at 7:34 PM  

anony ; yeap, dengan budaya kita skrg ni pun x ubah seperti barat. jadi ape yg sy katekan ni byk maknenye :)

ikramboss December 26, 2009 at 9:46 AM  

ops...
btol la ko ckp arep..
tpkan
x silap aq laa.. 3 tahun cinta dpt bertahan...
lpas tuh syg
hahahahahha
zzZzz

Mantra April 2, 2010 at 10:14 PM  

Nak romentik-romentik?
tak boleh lebih-lebih sangat.
Nak lebih kena nikah dulu la :)
baru romentik...

rusha October 30, 2010 at 5:52 PM  

Kiss?? He3. Lum kawin..
Lau anto surat lambat kot, sms cepat cket..he3

afrin December 11, 2010 at 1:25 PM  

ahahahah...saaaaangat suka...my hubby camtu la....abang...love u......saaaaaaaangat. mmuaaahhh..

alisya March 11, 2011 at 4:55 PM  

tapi kan..klau laki terlalu lebih2 kan gf dia depan mmbr2 die..

org bole jd meluat la...
2 yg jd..mcm dia sorg je ade gf..:P

Anonymous,  March 11, 2011 at 8:31 PM  

itula pslnye, sbb tu bercinta ada hadnye ;D

Post a Comment


Setiap entri yang ditulis adalah dibawah pengiktirafan Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.