Selamat datang ke blog ini, ianya tentang cinta, kesedihan, tips mengenai cinta, keluarga, dan ianya tentang kita! Tinggalkan komen anda di setiap entri dengan pertanyaan. Terima kasih.

Tips Cinta : Inginkan cinta sejati anda?


Of course la semua orang nak dapatkan cinta sejati kan? Tapi macam mane nak dapat cinta sejati korang tu? Boleh ke search kat google? Ahahah, of cos la tak. Jadi encik admin nak bagitau korang tips cinta sejati yang menarik dan tanpa korang sedari, encik admin la cinta sejati korang. Hahaha, joke je. Jangan risau k, dengan hati yang tulus lagi ikhlas bersempena dengan Halloween Day ini, encik admin nak korang bace sampai paham k :)

Jangan Kejar Cinta Korang. Kalau korang baru je lepas break dengan pasangan korang, cube rilek dulu, jangan cepat sangat nak cari pengganti. Ada orang yang laju je cari pengganti, kononnye nak tunjuk kat bf/gf yang korang tak kisah pun break tu. Ada juga yang cari pengganti sebab nak ubati hati korang yang sepi. So, encik admin nak bagitau yang tak perlu tergesa-gesa, cube rilek dan fokus dulu dengan hidup korang. Percayalah, nanti cinta sendiri akan datang kat korang.

Kalau korang dah confirm boleh mulekan hubungan baru, cube cari lelaki/wanita yang menepati cita rasa korang. Supaya dapat bahagiakan korang, ingat!, bukan tengok luaran je. Tengok keperibadian bakal pasangan korang juga.

Bersosial dan jalan-jalan. Haaa, makin ramai kawan korang, makin senang la nak cari cinta yang sesuai dengan korang kan?

Dan yang terakhir ni paling penting, percaya pada diri sendiri. Yaking yang korang akan dapat pasangan korang, sebab tuhan ciptakan setiap orang kat dunia ni berpasangan. OK.

Good Luck, hope korang jumpe cinta sejati korang :)

13 comments:

sI tEDI November 1, 2009 at 9:02 AM  

TQ atas perkongsian..

cari cinta mmg tidak semudah beli ikan di pasar basah.. :)

AuRorA DiAnA November 1, 2009 at 2:53 PM  

for me, if asik putus jek, maybe it is something wrong with his or herself....so, perbetulkan diri sendiri dulu baru bersedia beri komitmen pada perhubungan... =)

encik admin,  November 1, 2009 at 3:02 PM  

yeah, sebab tu la encik admin ckp. lepas break, jgn terlalu cepat cari pengganti. fokus pada diri sendiri dlu :)

x-po November 2, 2009 at 4:58 AM  

kisah cinta aku, xtau nk ckp cmne..jap ok, jap bergolak..alahai..skrg ni tgh bergolak..dh la arini final exam..serabut btl la dgn pmpn ni..pning2

Mallisa November 3, 2009 at 11:15 AM  

hye...info yg bagus..btl 2..klw br pas putus jgn carik penganti..nanti takut salah pilih..or dapat yg lagi teruk...the best way kene sabar n musabah diri...kan...

Miza Maarof November 4, 2009 at 11:32 AM  

thanks for the info.. i really need it.. =)

encik admin,  December 17, 2009 at 1:27 PM  

yeahhh, cinta sejati always ade untuk setiap insan. dont worry

ikramboss December 26, 2009 at 9:42 AM  

olololollo cinta ..
.ntah ade ke x....
hahahaha

hafiza August 23, 2010 at 12:25 AM  

btol btol :) haha ak pon still serching for da rite guy. xperlu t'gesa gesa kot. nnt xmnepati taste korg, ssh jgk :)

encik admin,  August 24, 2010 at 1:21 AM  

yurp, betul :) so, chillax :D

Nadhrotun September 22, 2010 at 9:31 AM  

I've found my true love, its my beloved husband..before i met him, i thought that my last bf was my true love..luckily i knew 'something' about him, then we broke up...takes time to make new relationship with my husband...alhamdulillah, jodohku kuat...then, we married...hopefully,we will love each other forever and ever...InsyaAllah...

Anonymous,  October 8, 2010 at 2:23 AM  

sy tak pasti sama ada mamat nie cinta sejati atau tidak. sebab kami baru 3 bulan berkenalan dan die mintak couple, sebab die kesunyian, byk masalah n anak yatim. so sy trime jer die. tp minat jugak ckit kat die. tp die minat kat sy dalam masa yang terlalu cepat. tu yang pelik tu.sedamgkan masing2 tak pernah kenal walaupun berada dalm 1 skolah. masalah lain pula die adik sy,2 tahun....lagi besar [problem yea...sbb sy perempuan yang lbih tue dari die...tolong nasihat ckittt

Post a Comment


Setiap entri yang ditulis adalah dibawah pengiktirafan Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.