Selamat datang ke blog ini, ianya tentang cinta, kesedihan, tips mengenai cinta, keluarga, dan ianya tentang kita! Tinggalkan komen anda di setiap entri dengan pertanyaan. Terima kasih.

Tips untuk Wanita : Perihal lelaki yang Penting

Kadang-kadang kalau kita buat sedikit perubahan dlm perhubungan cinta pun best jgk. Tapi tak tahu lah sama ada kebanyakan kaum lelaki menyukainya. Tips-tips cinta ni mungkin sesuai untuk teman lelaki yg berumur 21-30 tahun sahaja mungkin. Tetapi zaman sekarang sudah berubah, ianya tetap sesuai untuk setiap lapisan umur. Sekadar nak kongsi pendapat sahaja yay! =)

1.kadang2 mkn steambot kat tepi jalan pun romantik.
sambil2 kunyah2 blh sembang pasal hubungan romantik kamu dari mula sampai skrg.

2.jangan harap kan dia je nak call. lelaki pun suka wanita yg call,seperti mana wanita juga.


3.teman lelaki kamu mempunyai hobi baru yg MEMBOSANKAN, (BUKAN HOBI MEREMPIT K!!HAHA) walaupun kamu tak minat dan langsung tak ada pengetahuan tentang nya.jgn sesekali mengutuk
hobi lelaki!! at least..tunjuk kan cikit sokongan.

4.bila lelaki bersikap ganjil dan berdiam dri.hulurkan snek atau minuman kegemaran nya.tunjuk kan kamu ambil berat dan bila kamu beredar tnp dipaksa, dia ada sedikit ruang lepas kan geram.

5.jangan asyik mkn di tempat yg sama, cuba sesekali ajak teman lelaki cuba mknn yg agak lain.dan lebih elk jika kamu yg belanja.

6.jika dia ada bintang kesayangan, cuba tunjuk sifat memahami mu dengan mengikat loceng di leher kucing kesayangan nya. saya pernah cuba untuk mengikat reben colour PINK di ekor SCORPION yg ganas
milik teman lelaki sy. tolong jgn ikut yay! hah.

7.jangan mengutuk teman baik nya.kerana teman segala nya bg lelaki.cuba tuk berkawan dengan kawan2 nya.jangan terlalu sombong bodoh.sengaja cari pasal? kutuk lah ibu nya pula.hehee

8.lelaki memang suka melihat benda yang cantik.jadi jgn selalu nmpk comot.blh hilang selere kata nyerrr.. simple but nice k..

9.bukan senang nak dapat lelaki yg rajin memasak tuk kita. tolong kita mengemas rumah.memang satu bonus. tp tak salah kalau sesekali kita masak untuk dia.

10.lelaki suka jika teman wanita nya seperti BAJU. pasti kan dengan saiz yg betul.kalau tersilap nanti rasa mcm tak istimewa pulak! tapi...bukan kah baju harus ditukar setiap hari???????? hahaha..tu lelaki kne jawap sendri lah.. saya tidak ada jawapan untuk itu.

semua ni sekadar untuk kongsi pendapat dan pengalaman saja yay.


kredit to icahkim aka pembaca setia :)

12 comments:

icahkim,  December 27, 2009 at 2:16 PM  

haha.. u betul post ek, i tot u men2 je.. thx la k..=) terharu biru i.

encik admin,  December 27, 2009 at 2:47 PM  

hahaha, btul la. ape lak men2. adoi :)

Anonymous,  February 22, 2010 at 9:47 AM  

belajar banyak

Shafika Syuhada Rosli February 27, 2010 at 12:43 AM  

ngahahaha~
nextime wat post cara mau tackle hati bakal mak mertua

encik admin,  February 28, 2010 at 3:03 PM  

shafika ; boleh je. nnti akan dipertimbangkan tu ok :)

Shafika Syuhada Rosli February 28, 2010 at 3:15 PM  

ertimbangkan..wat jep~
muahahahaha~

cintajodohkahwin November 15, 2010 at 4:21 PM  

post terbaik untuk wanita supaya menghargai lelaki

afrin December 11, 2010 at 1:20 PM  

hi...i'm new here..tapi...i suka la u pny post...ngeee(^_^)

PReDicToR January 9, 2011 at 2:01 AM  

bgus gak nei...i'll try next time

Post a Comment


Setiap entri yang ditulis adalah dibawah pengiktirafan Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.